Watersport

geplaatst in: Geen categorie | 0

Watersport wordt er natuurlijk in overvloed aangeboden op Kos.

Natuurlijk allereerst op de vele, erg mooie stranden van het eiland, waar je naast zwemmen ook diverse andere watersporten kunt beoefenen.

Zo kan je vanaf het strand vissen, denk wel aan de juiste vergunning ! Op veel stranden wordt ook parasailing aangeboden. En, vanzelfsprekend is Kos ook een goede bestemming voor surfers en windsurfers. Maar, daar stopt het niet op dit mooie eiland.

Meer watersport op Kos

Vanzelfsprekend zijn er veel mogelijkheden om te zeilen, of anderszins te varen, en boten in verschillende vormen en maten kunnen ook gehuurd worden. Ook kan je diverse boottochten maken, waarbij je op plekjes kunt komen, die je normaliter niet vanaf het eiland Kos zelf kunt bereiken, of slechts heel erg moeilijk.

Meerdaagse boottochten

Met sommige boottochten kan je ook andere Griekse eilanden bereiken, zoals Kalymnos, Leros, Patmos, Samos, Nisyros, Tilos, Symi, Chalki, Rhodos en Karpathos. Soms zijn dit meerdaagse boottochten.

Een dergelijke tocht langs de Griekse eilanden, die je overigens ook vanaf andere eilanden kunt boeken, is absoluut aan te bevelen, maar je moet het natuurlijk wel in je vakantie inplannen, vooral als het om een meerdaagse boottocht gaat. Een bijzonder vorm van watersport, natuurlijk wel passief.

Overigens, ook een tocht met de boot naar de Turkse kust is mogelijk, en je kunt sommige andere eilanden vanaf Kos ook met de veerboot bereiken. En dat is toch ook wel een bijzondere ervaring.

Een actieve watersport, is duiken. En daarvoor is Kos een bijzonder mooi eiland. Ben je geoefend duiker, kan je deze watersport natuurlijk geheel zelf beoefenen, maar ook de niet ervaren duiker, ook al heb je het nog nooit gedaan, kan hier deze watersport leren.

Er zijn diverse duikcentra op het eiland, waar men je graag kennis laat maken met deze indrukwekkende watersport, en waar je kunt gaan genieten van de bijzondere onderwaterwereld.