Geen categorie

Tips om te doen op Kos

Vanzelfsprekend ga je hier helemaal uit je dak op de prachtige stranden die het eiland te bieden heeft, maar er is vanzelfsprekend ook veel meer. Zo moet je absoluut een dagje naar Kos stad gaan. Niet alleen een prachtig stadje, maar je kunt hier ook leuk winkelen en op een terrasje genieten.

Als je hier bent kun je meteen een boottocht maken naar het eiland Kalymnos, die je kunt boeken in de haven.

Wat moet je gaan bezoeken?

Tips om te doen op Kos

Vooral de kleurrijke huisjes, die je natuurlijk al van veraf ziet liggen, maar ook het werkelijk prachtige en zeer indrukwekkende klooster Agios Savvas zijn zeker de moeite waarde. Het zou zonde zijn om dit niet te gaan bezoeken. Eigenlijk moet je dus eigenlijk twee dagen naar Kos stad. Eén dag om het stadje te bekijken, en één dag om per boot naar Kalymnos te varen.

In het zuid-westen van Kos kun je de baai van Kefalos vinden, met nagenoeg midden in de baai het eenzame eilandje Agios Nikolaos. Op de diverse stranden, zoals de prachtige stranden Kamari en Aghios Stefanos, wordt veel watersport aangeboden.Ook moet je zeker het Asklepieion gaan bezoeken, het belangrijkste archeologische monument op Kos.

Het oude stadje Pyli is een dorpje met veel tradities, en ligt tegen de berghellingen van het Dikeosgebergte. Het stadje heeft diverse ruïnes, maar het is vooral het graf van de oude en mytische held Charmylos dat veel bezoekers trekt. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer leuke dingen om te doen, als je eens een dagje niet op het strand wilt liggen.

Eten en drinken

Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan waar je verblijft op Kos, want er zijn diverse erg goede hotels die ook een goede internationale keuken bieden. Ook worden hier en daar wel wat traditionele gerechten uit Griekenland en Kos geboden.

Wil je echte genieten van de keuken van het eiland zelf kun je toch het beste eens bijvoorbeeld naar één van de kleine eettentjes in Kos stad gaan.

Daar wordt dan ook nog echt traditioneel gekookt. Bijvoorbeeld de lokale versie van linzensoep, Marides wat gefrituurde ansjovis is, groenteratatouille en de typische met kaas gevulde bladerdeegbroodjes, kun je vaak in dit soort restaurants vinden. Wat bovendien bij deze Griekse cultuur hoort, is dat je wel wat meer tijd om te eten moeten meenemen. Want hier wordt nog echt genoten van het eten.

Wat drinken betreft is het leidingwater wel drinkbaar, maar niet echt lekker. Koop daarom mineraalwater. Erg lekker is overigens de lokale wijn, Rétsina. Deze witte wijn, met een beetje de smaak van hars, moet je zeker een keer proberen. Verder zijn natuurlijk alle bekende drankjes overal te krijgen. Grieks, maar ook internationaal. Overigens koffie wordt hier, en eigenlijk in heel Griekenland, zonder melk gedronken.

You may also like...