Geen categorie

Uitgaan

Uitgaan op Kos, is vooral het nachtleven in Kos stad. Wat overigens niet wil zeggen dat er geen uitgaansleven is in de andere steden en dorpen, waar veel vakantiegangers komen. Ook op en bij de diverse stranden valt er veel te doen op het gebied van uitgaan. Zo worden op verschillende stranden vaak feesten georganiseerd, en zijn er buiten Kos stad vanzelfsprekend diverse bars en dergelijke.

Uitgaan in Kos stad

Maar, wil je echt een avondje stappen, dan is Kos stad the place to be, en dan met name in de Bar street en in mindere mate in de Little Bar Street, alsmede op het Lasmbistrand.

Daar kan je diverse discotheken vinden, die vaak worden vergeleken met het niveau van uitgaan op de eilanden Rhodos en Kreta, hoewel de gemiddelde leeftijd op Kos vaak wel wat hoger ligt, maar de kwaliteit van het uitgaan minstens net zo goed is. Wel is in Kos stad, de afstand tussen Bar Street en verschillende discotheken misschien wat ver, want het toch al gauw zo’n 1500 meter, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Je bent immers op vakantie.

Vanaf de Little Bar Street, die net als de meeste discotheken, in het westen van Kos stad ligt, is het behoorlijk dichterbij, maar het aantal bars is hier inmiddels een stuk minder. Dus het is een beetje kiezen wat je zelf wil

Typisch Hollands

Er zijn trouwens ook wel cafés met een typische Nederlandse mentaliteit en muziek, zoals de inmiddels bekende Hoek van Holland, met grote en goede stukken biefstuk.

Overigens, er zijn natuurlijk veel eettenten en restaurants in Kos stad te vinden, in het centrum, maar ook bij de discotheken en de stranden. Ook daar is het weer een beetje wat je zelf zoekt. Dat biefstukje kan je immers thuis ook eten, de echte Griekse keuken nagenoeg niet. Wil je uitgaan, dan nog wel één tip, en dat betreft de reisleiding. Laat je niet te veel door hun leiden. Vaak krijgen ze in bepaalde restaurants en bars gratis eten en drinken, als ze gasten door verwijzen, en juist in andere eetgelegenheden en bars weer niet.

Drie keer raden waar ze je aanbevelen heen te gaan, als je wilt uitgaan. Kijk dus zelf wat je leuk of lekker lijkt, en ga daar heen.

You may also like...