Geen categorie

Fietsen en wandelen

Fietsen en wandelen op Kos is, en dat verwachten de meeste vakantiegangers toch echt niet van dit Griekse eiland, erg goed mogelijk en een prima manier om het eiland beter te leren kennen, en dan met name op de fiets of mountainbike.

Natuurlijk zijn er diverse wandelroutes, vaak ook bij de verschillende bezienswaardigheden en attracties, alsmede over en bij de stranden, maar om het eiland echt te verkennen is het te groot om dat tijdens wandelingen te doen. Maar, niet te groot om delen van het eiland op de fiets te verkennen.

Fietsen en wandelen op Kos

Er zijn inmiddels zoveel mogelijkheden op de fiets, dat Kos ook al als een echte fietsbestemming bekend staat. Er zijn enerzijds best wel veel goede fietsroutes, en anderzijds kan je op steeds meer plekken een fiets huren. Een georganiseerde fietsvakantie naar Kos en ook Rhodos wordt bijvoorbeeld georganiseerd door CycleTours Reizen. Dit is een individuele rondreis, die ook geschikt is voor kinderen.

Ga je fietsen, let dan wel op waar. Het kan natuurlijk best wel warm worden op Kos, en dat hele warme weer is natuurlijk niet altijd en overal goed om te gaan fietsen.

Vooral in het noordoosten van Kos liggen echter een aantal mooie routes om te fietsen, gedeeltelijk ook direct langs de kust, en hier is vrijwel altijd wind aanwezig, wat het natuurlijk prettiger maakt om te fietsen. Daarbij moeten we ook wel weer vermelden, dat de wind in het najaar toch vaak een stukje harder kan waaien, wat fietsen natuurlijk weer minder prettig maakt, maar dat is natuurlijk van toepassing op het hele eiland.

Plaatselijk, bij VVV en fietsverhuurders, kan je informatie krijgen over de diverse fietsroutes, maar ook welke route het beste te doen is op de fiets, afhankelijk van de omstandigheden.

Mooie fietsroutes zijn in ieder geval de route langs de kust, van Mastichári tot Lambí, of van Lambi naar Agios Fokas. Deze route loopt dwars door Kos stad, en je kan zelfs nog verder richting Embrós Thérme.

You may also like...